Om iRobot

iRobot

iRobot designar och bygger robotar som gör skillnad.


iRobot grundades 1990 av robottekniker på Massachusetts Institute of Technology med visionen om att göra praktiska robotar till verklighet.

2014 genererade iRobot 557 miljoner USD i intäkter och hade mer än 500 av robotindustrins bästa yrkesutövare som anställda, inklusive mekaniska, elektriska och programvaruingenjörer och relaterad supportpersonal. iRobot finns på NASDAQ:s aktiemarknad under tickerkoden IRBT.

iRobots huvudkontor ligger i Bedford, Massachusetts, USA. Företaget har också kontor i Kalifornien, Storbritannien, Kina och Hongkong.

Om våra robotar

iRobot har tillverkat några av världens viktigaste robotar.

iRobots hushållsrobotar: Det smartare sättet att få det gjort

iRobots hushållsrobotar revolutionerar sättet människor städar – både inne och ute. Mer än 10 miljoner hushållsrobotar har sålts världen över. Den prisbelönta iRobot Roomba® dammsugarrobot leder uppdraget. Roomba gjorde praktiska robotar till en verklighet för första gången och visade världen att robotar är här för att stanna. iRobots hyllade linje med hushållsrobotar omfattar också iRobot Scooba® golvskurningsrobot, iRobot Braava™ golvmoppningsrobot, iRobot Mirra™ poolstädningsrobot och iRobot Looj® robot för rengöring av takrännor.

Som en pionjär i robotindustrin är iRobots mål att driva fram innovation, tjäna som en industrikatalysator och förändra världen genom att underhålla roboteran.

För att stödja och uppmuntra utvecklingen av robotteknik erbjuder iRobot omfattande resurser för utomstående utvecklare, ger information och produkter som underlättar skapande och enkel integrering av nya nyttolaster, beteenden och förmågor på iRobot-plattformar. iRobot samarbetar med externa utvecklare från ämbetsverk, akademiska institutioner och små och stora företag för att skapa och ta fram innovationer till marknaden som hjälper soldater och offentliga säkerhetsutövare att utföra farliga uppdrag med mindre risker.

iRobots forskningsgrupp utför högteknologisk forskning för att uppfylla de avancerade behoven hos sponsorer med integrerade robottekniska lösningar. Forskningsgruppen strävar efter FoU-möjligheter med ledande akademiska forskningsinstitut, företag och andra teknikinnovatörer, och utnyttjar erfarenhet som systemintegrerare och sammanställer de främsta partnerteamen från en mängd olika teknikområden.

iRobot STEM är iRobots unika och mångfasetterade bildande uppsökande initiativ. 

Programmet är utformat för att inspirera studenter att välja utbildningar inom STEM-fältet däribland robotteknik och till att generera intresse för vetenskap, teknik, ingenjörskonst och matematik. iRobot STEM tar den spännande och utbildande robotvärlden till klassrummet hela året med online-resurser, besök i klassrum, demonstrationer och mycket mer. iRobot är värd för studentgruppsrundturer, deltar i arbetsgrupper för lärare och deltar i STEM-relaterade evenemang för att ge liv åt robotteknikens värld. Dessutom förser Robot® Create® programmerbara mobila robotar, lärare, studenter och utvecklare med en prisöverkomlig, förmonterad plattform för praktisk programmering och utveckling. Som en grundare och huvudorganisatör för National Robotics Week, marknadsför iRobot aktivt robotteknik som en stöttepelare inom amerikansk innovation för 2000-talet och poängterar dess möjlighet att inspirera till teknikutbildning.

Med mer än två decennier inom ledarskap inom robotindustrin fortsätter iRobot engagera sig i att erbjuda plattformar för uppfinningar och upptäckter, utveckla viktiga partnerskap för att främja teknisk forskning och bygga robotar som förbättrar livskvaliteten och säkerhetsstandarder över hela världen.